תפריט וחיפוש
חיים של אחרות – אסנת עמבר

חיים של אחרות – אסנת עמבר

"אני אסנת עמבר, עוד רגע בת 33, צורפת, מעצבת גרפית,

והבעלים והמעצבת של מותג התכשיטים TheyDream.

אני נשואה לתומר ואמא של אנה(3), של אולי (שנה וחצי),

וכולנו מצפים לבת נוספת שתצטרף אלינו בקרוב".

"אנחנו גרים ברמת גן מזה 3 שנים ואני אוהבת ומחוברת כמעט לכל פינה בבית.

במיוחד אני אוהבת לשבת על הספה ולצפות בבנות משחקות, רצות ומשתוללות.

ברגעים שבא לי לקחת ברייק, אני אוהבת לשבת ליד שולחן העבודה שלי,

לבהות בקיר ולהתעסק ביצירה".

איזו מן אמא את?

"אני חושבת שאני אמא מאוד טוטאלית ומשקיענית.

אני נמצאת המון עם הבנות,

ומשתדלת שבזמן שאני איתן כל תשומת הלב תופנה אליהן.

אני תמיד דואגת לסיים את כל הסידורים, ההכנות בבית, והמיילים

לפני שעת האיסוף מהגנים,

וכך הרבה יותר קל לי להיות בזמן הזה באמת איתן ובשבילן".

את מרגישה שהאימהות שינתה אותך? 

"האמהות הסירה ממני שכבות ומחסומים שצברתי במהלך השנים.

האימהות ריככה ופתחה אותי, לימדה אותי לקבל ולהתמודד,

העניקה לי אורך רוח וגם הוסיפה לי כמה קמטים…"

מה כיף לך באימהות? מה מרגש? קשה? מתסכל?

"האמת היא, שמאד כיף לי להיות אמא,

בייחוד ברגעים שבהם אני מרגישה שאני חוזרת להיות ילדה עם הילדות,

או שאני צופה בהן מהצד עושות משהו מקסים שמעלה לי חיוך על הפנים.

הדברים שמתסכלים ומבאסים אותי באמהות,

הם המקומות שבהם אני מרגישה שאני מפספסת, שאני לא מצליחה,

סיטואציות של חוסר אונים וכמובן העייפות המתמדת".                                                                                                                                                                                                                                                                       

איך נראה יום שגרתי אצלכם בבית? 

"הבקרים שלנו מתנהלים בהילוך איטי.

מצחצחים שיניים, שמים מוסיקה,

שותים ביחד בסלון קפה וחלב, מנשנשים משהו,

מתארגנים, מתלבשים ויוצאים להביא את הילדות לגנים.

אחר הצהריים משתנה וגמיש.

הולכים לגינה, לשחק אצל חברים, או חוזרים הביתה לעשות פיקניק במרפסת,

תלוי באנרגיה של הבנות ושלנו.

אין תוכניות קבועות, אנחנו זורמים בהתאם ליום, למצב הרוח ולמזג האוויר".

להיות אמא שעובדת מהבית זה מבחינתך יתרון או חיסרון?

"שילוב של שניהם, אבל לדעתי היתרונות עולים על החסרונות.

אני מנהלת את הזמן שלי באופן שאיפשר לי להיות עם הילדות בבית כמה שרציתי.

מעבר לכך, אני חושבת שזה מצוין שהן רואות מקרוב מודל של אישה חזקה,

שמצליחה לשלב בין דברים שהיא אוהבת ורוצה לעשות בחיים,

ולומדות שלא צריך לוותר על החלומות והשאיפות.

אני מרגישה שהאמהות והעשייה שלי משתלבות בצורה שמעצימה ומצמיחה אותי.

כנראה שזה לא במקרה שתוך שלוש שנים גם בניתי עסק וגם ילדתי שתי בנות".

ספר ילדים שאתן אוהבות לקרוא?

אסור לדגדג טיגריס מאת פמלה בוצ'רט".

יש איזה משפט שאת חוזרת ואומרת לילדות שוב ושוב? 

"אולי עוד קצת צעירה למשפטים וכאלה,

אבל לאנה אני אומרת שמי שלא מנסה לא מצליח".

אסנת, תני מתכון למשהו טעים!

"עוגת שוקולד טבעונית שאני כבר מכינה בעיניים עצומות-

(במקור מתכון של רחלי קרוט שעבר שינויים קלים):

מצרכים לתבנית בגודל 20X30:

1 קופסת שימורים (400 מ"ל) קרם קוקוס

1/4 כוס שמן קנולה/סויה/חמניות/זית (כן, גם זית עובד נהדר)

1/4 כוס שמן קוקוס

1 כף חומץ 5% – לא לוותר בשום אופן

2/3 כוס מייפל

210 גרם (כוס וחצי) קמח כוסמין לבן

חצי שקית אבקת אפייה

3/4 כפית סודה לשתייה

70 גרם (1/2 כוס) קקאו איכותי

לציפוי:

100 גרם שוקולד מריר

120 מ"ל (1/2 כוס) קרם קוקוס או 70 מ"ל חלב קוקוס/חלב שקדים/חלב אורז/חלב סויה/חלב אגוזי לוז

 

אופן הכנה:

– בקערה גדולה שמים קרם קוקוס, שמן קנולה, שמן קוקוס, חומץ ומייפל וטורפים היטב עם מטרפה ידנית.

– מוסיפים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה וקקאו וטורפים רק עד שהתערובת אחידה.

– מעבירים לתבנית משומנת היטב ואופים בתנור שחומן מראש ל-170 מעלות

במשך 40-50 דקות או עד שהעוגה יציבה, סדוקה וקיסם המוחדר לאמצע העוגה יוצא עם פירורים לחים.

– בינתיים ממיסים במיקרו שוקולד ביחד עם קרם קוקוס ומייפל/סירופ סוכר.

מערבבים עד שנוצר רוטב שוקולד מבריק.

– שופכים את רוטב השוקולד על העוגה ומאפשרים לעוגה להצטנן לפני שפורסים.

מומלץ לעשות חורים עם קיסם בעוגה ולשפוך את הרוטב כשהעוגה עוד חמה.

ככה הרוטב נוזל לתוכה והופך אותה לשוקולדית וחלומית עוד יותר.

 

 

 

אין תגובות